Over dit project:
Project
J-UB
Bouwjaar
2020

Jack-Up Barge BV (kortgenoemd J-UB) moest hun J-UB 117 zelfheffend Jack-Up platform inzetten voor een windparkproject en moest de maximale personeelscapaciteit aan boord vergroten met TLQ's (Temporary Living Quarters in 30 ft.containers). De TLQ-units waren op vier niveaus gestapeld.

Vuicon maakte een dek-indeling om de TLQ’s op hun plaats te zetten en ontwierp het zeevast rooster met H-balken om ze aan het schip te bevestigen. Alle loopbruggen en trappen zijn berekend en ontworpen, evenals een hoofdtrappentoren, onderhoudsplatforms en interfaceplatforms om de helikopterplatformtrap met alle vier de niveaus te verbinden. Er zijn verschillende rapporten met informatie en berekeningen in overeenstemming met de DNVGL MODU-code uitgegeven en ter beoordeling en goedkeuring van de klasse aan DNVGL voorgelegd.

Een aparte opdracht was het analyseren van de krachten die werden uitgeoefend op het stempelsysteem op de bull rail van de pontons en op de plaatselijke dek- en rompconstructie. De belasting en maximale doorbuigingen (in hangende en doorzakkende toestand) zijn gedefinieerd door J-UB. We hebben de sterkte- en knikbeoordeling uitgevoerd met onze FEMAP/NX Nastran analyse software.

De J-UB 117 is gemobiliseerd en zal tot 2021 met maximaal 102 mensen aan boord in het Noordzeewindpark Borwin werken. Vuicon bedankt Jack- Up Barge voor de fijne samenwerking!