Naval engineering

Bij Vuicon hebben we een team van naval engineers, die nauw samenwerken met structural en mechanical engineers. Dit multidisciplinaire team kan vrijwel elke structurele of mechanische uitdaging aan.

Onze naval engineers houden zich ook bezig met de hydrostatica en hydrodynamica. In onze PIAS SARC software kunnen wij uw schip modelleren en het stabiliteitsboek opbouwen. Het toepassen van regels en voorschriften van de grote classificatiebureaus is onze dagelijkse bezigheid. Wij voeren ook diensten uit zoals 3D-scanning, FEM-analyse, certificering van load lines, metingen en inspecties aan boord, het opstellen van algemene overzichtstekeningen, veiligheidsplannen en nog veel meer.

Naval architecture
Mechanical engineering

Mechanical engineering

Onze lijst met uitgevoerde projecten is simpelweg te lang. U kunt profiteren van de ervaring die we hebben opgedaan in de offshore- en baggerindustrie, evenals het enorme aantal uiteenlopende werktuigbouwkundige projecten.

Van systeemontwerp, P&ID, leiding routing tot complexe baggerapparatuur en van offshore hijsmiddelen tot zeevast constructies. Het merendeel van de mechanical engineering wordt uitgevoerd met Autodesk-software AutoCAD en Inventor. Onze engineers hebben een uitgebreide kennis van materialen en toepassingen. Een praktische denkwijze en nuttige ervaring maken onze ontwerpen slim en duurzaam.

Structural engineering

Onze engineers zijn ervaren in het ontwerpen van staalconstructies voor gebruik op zee en aan wal. Onze projecten betreffen drijvende objecten zoals schepen en pontons, maar ook objecten op het land zoals gebouwen en opslagtanks. Met onze kennis ontwerpen wij de ‘ruggengraat’ en dragende elementen van uw project.
Wij analyseren vervormingen, knik, spanningen en vermoeiing en creëren zo de betrouwbare basis waarop u kunt voortbouwen. We gebruiken eindige-elementen software FEMAP en NX Nastran om de sterkte te berekenen en de structurele integriteit te beoordelen.

Structural engineering

Inspecties en advies

Een bezoek op locatie of aan boord kan veel kostbare tijd besparen en fouten voorkomen. Om deze reden voeren wij inspecties, metingen en 3D-scans op locatie uit. De meeste van onze engineers zijn SHE-gecertificeerd.

Wij delen graag onze kennis. Wij kunnen adviseren over technische uitdagingen en projecteisen opstellen of beoordelen. Sommige van onze engineers worden ingehuurd door onderwijsinstellingen om studenten de basisbeginselen van ontwerp- en CAD-software bij te brengen. Tevens organiseren wij interne CAD-trainingen voor medewerkers bij onze klanten.

Fabricage

Als lid van Koninklijke Metaalunie zijn wij uw one-stop-shop voor engineering en productie. Wij vervaardigen de constructies in onze eigen werkplaats. Het maximale hefvermogen bedraagt 10 ton. Wij zijn in staat metaal te bewerken en beschikken over moderne MIG/MAG lasmachines. Voorbeelden van eerdere projecten zijn allerlei funderingen zoals A-frames, platforms en trappen, zeevast constructies, WID nozzles, hijsmiddelen, meertouw haspels, 20/40ft container modificaties en nog veel meer! Onze werkplaats heeft een waardevolle interactie met onze engineeringafdeling. Het optimaliseren van ontwerpen is een continu proces. Vuicon levert topkwaliteit, korte levertijden en service tegen eerlijke prijzen.

Services Vuicon