Over dit project:
Klant
Van Oord Ship Management
Bouwjaar
2020

Het pijplegschip Stingray van Van Oord Marine Contractors moest zo worden aangepast dat het ook als kabellegger kon worden ingezet. Hiervoor moest een stortkoker in de Stingray worden geïntegreerd. Het moest snel gebeuren. Bij Vuicon houden we ervan om getest te worden en gingen we graag de uitdagende opdracht aan, om deze stortkoker te ontwerpen en te engineeren.

De ontwerpeisen hebben wij omgezet in een basisontwerp. Daarna volgde een concept en gedetailleerd ontwerp van de volledige stortkokerconstructie. De Chute is 3D gemodelleerd in onze Inventor-software. Dit model werd geïmporteerd in FEMAP/NX NASTRAN voor verdere sterkteanalyse en optimalisatie. Voor voorbereidende studies werd een balkmodel gemaakt en voor meer gedetailleerde lokale controles werd een gecombineerd balk-plaatmodel gebouwd. Ook de integriteit van de scheepsconstructie en het platform waarop de stortkoker moet worden geplaatst, werd gecontroleerd met behulp van FEM-analyse.

Er werden werkplaatstekeningen gemaakt voor productie, zodat de stortkoker in het Midden-Oosten kon worden gebouwd. Weer een mooi ontwerp van Vuicon Engineering.