Terug naar interviews Werken bij Vuicon

Danny

Danny is één van de constructie medewerkers in de werkplaats. Hij heeft een lange carrière in de bouw achter de rug en was toen nog niet klaar voor pensioen, maar wel toe aan een nieuwe uitdaging.

“Ik had eigenlijk nog nooit een computer in handen gehad, ik heb altijd met mijn handen gewerkt en dan moet je opeens gaan solliciteren met een computer. Daar had ik toch best moeite mee. Ik dacht ook ik heb mijn leeftijd tegen, ik was toen 60. De vacature van Vuicon kwam ik toevallig tegen, ik had het helemaal niet verwacht dat ik zoiets moois nog kon vinden. Ik heb hier met Cornelis gesproken en ondanks dat het wel een nieuwe functie voor mij was heb ik wel die kans gekregen. Daar ben ik echt heel dankbaar voor.

In de bouw was het heel hard werken en chaotischer, nu is er veel meer precisie nodig, je kan geen fouten maken. Het moet echt passen. Dat vind ik mooi, dat als het dan af is dat het op die paar honderdste millimeters precies past. Hier is het ook hard werken en soms is er een strakke deadline en dan stressen we wel een beetje, maar als we het dan gefixt hebben dan omhelzen we elkaar ook, van we hebben het geflikt. Ik ben eigenlijk bij elk project heel blij met het eindresultaat. Ik vind het ook heel mooi dat je nooit weet wat er weer te wachten staat bij het volgende project.

Er is ook haast geen onderscheid tussen boven en beneden, we gaan heel leuk met elkaar om. Dat voelt uniek, ook dat er bijna geen leeftijdsverschillen gezien worden. In de werkplaats zijn er veel jongens in de 30 en in de 20, dus ik ben wel één van de oudste, maar zo voelt dat niet. Je bent geen nummer hier en we staan allemaal voor elkaar klaar. We zeggen altijd, we zijn een team, niet ieder voor zich, die openheid naar elkaar is heel belangrijk. Ik heb het hier echt naar mijn zin, ik zit hier lekker in mijn vel.

Als je hier zit heb je het goed, maar je moet je er wel voor inzetten”