Terug naar interviews Werken bij Vuicon

Ronald & Donny

Donny heeft geruime tijd op freelance basis voor Vuicon gewerkt aan allerlei projecten. Dat liep zo gesmeerd dat hij als vanzelf de functie van werkplaats manager in is gerold. Hij is inmiddels al zo lang verbonden aan Vuicon dat hij zelfs de balken van het huidige pand heeft gelast. Als werkplaats manager heeft hij regelmatig contact met project engineers zoals Ronald. Ronald is sinds zijn start bij Vuicon als tekenaar doorgegroeid naar volwaardig project engineer en beheert ook parttime de IT-afdeling. Iedereen werkt binnen Vuicon in hetzelfde pand, daardoor zijn de lijnen kort en kunnen projecten van begin tot eind goed begeleid worden. Donny zegt hierover: “Als we beide stukken mogen aanleveren, engineering en fabricatie, dan is dat elke keer wel echt een nauwe samenwerking.” “Ja, wij kunnen ook wel zulke mooie dingen verzinnen als engineers, maar hij moet het wel gaan maken natuurlijk.” Vult Ronald aan.

 

Donny: “We zitten zo elke keer dicht bij het vuur, dicht bij het eindproduct.” Af en toe gaat Ronald ook mee naar locatie om mee te kijken en mee te testen. Donny vervolgt: “Ja, en dan samen brainstormen over wat het probleem zou kunnen zijn en hoe we daar een passende oplossing voor kunnen vinden. We maken allemaal maatwerk, dus elk project is weer wat anders. Dat is heel tof, zeker omdat we het vaak ook zelf ontwerpen. Zo hebben we recent een heel uitdagend project gedaan, wat aan de allerhoogste kwaliteitseisen moest voldoen, dat zie je dan terug in het werk. Alles voldoet aan de maat, het laswerk ziet er op en top uit, dat geeft écht voldoening. We hebben ook een aantal projecten gehad waarbij we moesten verven en dan kan zo Ronald beneden staan om ook mee te helpen. Als de nood hoog is, dan staat iedereen klaar voor elkaar.” Ronald reageert hierop: “Het is eigenlijk één grote vriendengroep hier, je kan bij iedereen terecht, je kan makkelijk hulp vragen waar dat nodig is, we zijn gewoon lekker joviaal met elkaar en op het moment dat het serieus moet dan kan dat ook. We zijn een best jong bedrijf, en het is wel heel fijn dat we nu ook wat oudere mensen erbij hebben, dat brengt wat meer expertise met zich mee.

 

Donny ziet grote verschillen tussen Vuicon en eerdere werkgevers: “Bij andere bedrijven was ik echt een nummertje, daar werd neergekeken op de werknemers. Boven is boven en naar beneden wordt niet gekeken. Hier heeft iedereen een naampje, niemand heeft een rang. Het is heel open en daarom werkt het denk ik ook zo lekker. Ik maak van beide kanten mee, MT en de werkplaats, daardoor zijn de lijnen echt korter en alles wat gebeurt kan meteen opgepakt worden.” Ronald vult dit aan:  “We hebben ook een suggestiebox staan, daar gaan dan geen grote dingen in, maar zo hebben we bijvoorbeeld de airfryer daarmee aangevraagd. Nou een week later stond die er. Dat vind ik ook heel fijn, er is heel veel mogelijk, er wordt niet moeilijk gedaan over de kleine dingen die zinvol zijn en waar plezier uitgehaald wordt.”

 

“Het klinkt altijd te mooi om waar te zijn als je onze verhalen zo hoort. Het is af en toe echt wel zweten en dan staat de druk erop, maar het is mooi hoe dan alsnog iedereen met elkaar om blijft gaan, er is nooit ruzie en er zijn nooit boze ogen naar elkaar. Ik werk er echt met heel veel plezier, ook als er dagen tot 7 uur ’s avonds tussen zitten” zegt Donny. Ronald vind het daarnaast: “heel dynamisch, daar moet je wel van houden, maar dat maakt het ook gewoon zo leuk om hier te werken.“