Terug naar interviews Werken bij Vuicon

Hala

Hala werkt als designer engineer, ze werkt vaak aan piping en constructie projecten. Terwijl ze nog werkzaam was in een externe positie bij een ander bedrijf kreeg ze de aanbeveling om eens bij Vuicon te kijken voor een vaste positie.

“Ik vond het vooral heel leuk dat de werkplaats hier in het kantoorpand zit. Dat is heel behulpzaam bij het ontwerpen dat je het echte product meteen kan checken, dat maakt al het verschil. Mijn collega’s in de werkplaats kunnen mij makkelijk vragen om extra informatie en ik leer veel over hoe mijn tekeningen gelezen worden en wat ik daarin kan aanpassen.

Ik vind de branche waarmee we werken erg leuk, de offshore en maritieme sector. Bij elk project kan ik weer wat nieuws leren, omdat het steeds weer anders is. We werken ook altijd in een groep, met iemand voor de calculaties, iemand voor het design, iemand uit de werkplaats en natuurlijk een project engineer. Bij elk nieuw project wordt er een groepje gevormd, daardoor zit er veel afwisseling in met wie ik samenwerk. Ik leer daardoor elke keer weer wat van andere collega’s. Zo’n piping project kan best veel tijd kosten. Dan is het een mooie afwisseling met de kortlopende projecten, waarvan je ook het resultaat hier kan zien. Het allerleukste is nog als het mogelijk is om het op locatie te zien. De tekening komt dan als het ware tot leven.

Ik heb veel internationale collega’s bij Vuicon, dat maakt het heel passend voor mij, omdat ik Engels spreek. Bij andere bedrijven werd er wel over werk in het Engels gesproken, maar was al het plezier in het Nederlands. Dan voel je je soms een vreemdeling. Omdat hier veel internationale mensen zijn, wordt er veel meer in het Engels gesproken. Na werk hebben we regelmatig borrels, waar iedereen met iedereen praat. En, we hebben ook een  kantoorhond, Kiki. Ik ben eigenlijk een beetje bang voor honden, maar Kiki is erg schattig en leuk, dus zij helpt tegen de angst.

En dit bedrijf heeft 10% vrouwen! Dat is veel meer dan bij mijn vorige bedrijf, waar ik de enige was in een bedrijf van 100 man. Hier is iedereen gelijk, het voelt redelijk kleinschalig en iedereen is erg lief. Het is fijn om zulke relaties  met je collega’s te hebben, want je spendeert er meer tijd mee dan met je familie. Je moet ze toch 8 uur per dag zien.”