Terug naar interviews Werken bij Vuicon

Niels

Niels is inmiddels werkzaam als engineer, maar is ooit begonnen als stagiair. Met zijn afstudeerstage onderzocht hij de mogelijkheden van het transporteren van de verschillende componenten voor het bouwen van windmolens.

“Ik zat hier snel op mijn plek, ook op het sociale aspect en zo werd ik al snel meegetrokken in het bedrijf. Na een half jaar zijn we in gesprek gegaan over wat ik wil, hoe ik me wil ontwikkelen en daar zijn we uitgekomen en zo ben ik begonnen als design engineer. Na mijn stage heb ik eerst twee maanden in de werkplaats meegelopen om erachter te komen hoe de dingen echt werken. Daar heb ik heel veel van geleerd, vooral waar je rekening mee moet houden bij het ontwerpen. Hoe lezen zij mijn tekeningen en hoe kan ik dingen zo in elkaar zetten dat het ook echt maakbaar is.

We staan open voor allerlei soorten aanvragen, elk project is daardoor anders, en dus ben je je continu aan het aanpassen aan het project. Zo leer je niet alleen aan één kant te werken, maar leer je eigenlijk alles. Het eerste project waar ik aan begonnen ben hier was een mobile booster station. Dat was een heel lang project. Daar heb ik alles voor gedaan, op alle gebieden, het contact met de piping afdeling, het toepassen van standaardisaties, de pompen, de verplaats vraagstukken, en ook het contact met de klanten. Daar heb ik echt álles kunnen leren. Ook wel wat fouten gemaakt, maar daar leer je ook van.

Je leert ook een hoop van elkaar, ik heb veel geleerd van collega’s die hier al langer zitten, maar zij hebben ook gezegd “wel vertrouwen op wat je zelf denkt dat goed is”. Ik zit hier al een tijdje en dan leer je ook je collega’s goed kennen en dat is gewoon heel gezellig. We pingpongen vaak in de pauze. Dat groepje wisselt veel af, net wie er beschikbaar is. Ik zit veel, dus dan is het lekker om even een balletje te slaan.”