Terug naar interviews Werken bij Vuicon

Mahmut

Mahmut is binnen Vuicon werkzaam als structural engineer. Hij is gestart als een uitzendkracht en heeft zich meer dan bewezen en is inmiddels in vaste dienst.

“Het was best lastig om een positie te vinden [in Turkije] waar ik mezelf echt kon laten zien en mijn vaardigheden kon verbeteren. Dus keek ik heel erg uit naar een positie zoals deze. Dat is ook waarom ik ben verhuisd, om te kunnen focussen op mijn carrière. Ik had geluk dat ik Vuicon vond, want deze functie past precies bij mijn ambities. Ik hou van rekenen, nadenken en creatief zijn. Hier moet je creatief zijn, je moet exacte berekeningen maken en oplossingen vinden. Soms moet je daarvoor verschillende dingen proberen, wat ook heel leuk is, want dan val je zelden in herhaling en kan je je verbeeldingskracht vergroten. Vuicon is een groeiend bedrijf en aangezien ik ook groei in mijn carrière is dat een goede match.

Ik heb een boel favoriete projecten, ze zijn allemaal zo anders van elkaar, maar de uitdagende projecten zijn wel heel motiverend. Het kan dan best stressvol zijn om de juiste oplossing te vinden, maar als je altijd de simpele dingen doet dan verlies je je motivatie. Bij de uitdagende projecten ben je echt heel gefocust op je werk. Daarnaast motiveert veiligheid me ook, want wat je ook doet, je moet het echt goed doen. De mensen aan boord kunnen gewond raken als het niet precies klopt. Soms maak ik ook wel wat fouten, maar dat wordt altijd getolereerd. Dan krijg ik de reactie “Oke, je hebt dit gedaan, maar de volgende keer kan je het beter zo doen.”

Ik vind mijn collega’s heel leuk omdat we goede communicatie hebben. Ook op stressvolle momenten kunnen we nog lachen en lol hebben. We behandelen elkaar altijd met respect. Dat zie ik ook wanneer ik iets wil bespreken, dan luistert iedereen en krijg je de aandacht. Ik spreek geen Nederlands en wanneer ik naar de kantine ga spreekt iedereen meteen Engels omdat ze willen dat ik ook mee kan doen. Diversiteit is echt iets geweldigs bij Vuicon. Er zijn verschillende culturen, je leert zo veel van elkaar en begrijpt elkaar daardoor ook beter. We hebben ook veel bedrijfsuitjes, zoals een weekendje weg, zeilen, kerstdiner, of gewoon samen Formule 1 kijken. En de kantoorhond, Kiki, dat is echt een verwend hondje. Iedereen aait haar en gaat met haar wandelen, ze wil alles hebben. Kiki is de koningin van het kantoor.

Als je klaar bent voor uitdagende projecten, dan ben je hier altijd welkom.”